Deşi au dat gol în minutul 1, „marinarii“ nu au putut învinge Progresul

Jucat sâmbătă la Constanta, pe stadionul „Farul“, în etapa a 20-a a seriei secunde din Liga a 3-a, meciul de fotbal SSC Farul – Progresul 1944 Spartac, foarte important pentru promovarea în eşalonul secund, s-a încheiat la egalitate, 1-1. A fost primul meci oficial al SSC Farul în Liga a 3-a pe arena din strada Primăverii, iar atmosfera a fost foarte frumoasă, numerosul public constănţean (5.000 de oameni) încurajând exemplar echipa şi sperând până la final în obţinerea victoriei, însă gazdele n-au reuşit să le ofere un succes.
În loc de 2-0, s-a făcut 1-1
Partida dintre liderul seriei, SSC Farul, şi a doua clasată, Progresul 1944 Spartac, a început perfect pentru gazde, care au deschis scorul în minutul 1 (secunda 31), prin Tudorică, cel care a înscris un gol foarte frumos, cu un şut la vinclu din afara careului! Fariştii au încercat apoi desprinderea, dar n-au mai putut să-l învingă pe portarul advers, la cabine intrându-se cu 1-0. La reluare, oaspeţii s-au arătat mai periculoşi, având o bară (46) şi o altă ocazie bună (49), înainte ca Dragu să se afle foarte aproape de 2-0 (57)! La numai două minute după aceea însă, Progresul 1944 Spartac a reuşit egalarea, prin Stanciu, iar scorul de 1-1 s-a menţinut până la final, în ciuda eforturilor SSC Farul de a puncta pentru victorie. Oaspeţii au ţinut cu dinţii de rezultat, trăgând inclusiv de timp (spre iritarea „marinarilor“ şi a tribunei).
Cele două echipe 
SSC Farul (antrenori, Petre Grigoraş, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina) a jucat cu: Gurău – Iani, Lamine, Kwadwo, Călinţaru (77 D. Zaharia) – Tudorică, Cârstocea (72 I. Florea) – Al. Grigoraş (cpt.) (72 V. Şicu), R. Stănescu, C. Zamfir – Cl. Dragu. Echipa Progresului 1944 Spartac (antrenori, Andrei Erimia şi Ciprian Tomescu) a fost: Răduţă – B. Grigore, Apostol, Parfeon (78 Stoian), Lixandru – Tudorache, Geană (57 Frangu), Boiangiu, Donca, Diţu (90+3 Neacşu) – C. Stanciu.
Calculele promovării
În urma acestui rezultat, care vine după un alt egal al constănţenilor, 2-2 în deplasare cu CSM Rm. Sărat, SSC Farul se menţine pe primul loc în clasament, cu acelaşi număr de puncte ca Progresul 1944 Spartac, dar echipa din Bucureşti deţine acum avantajul rezultatelor directe, criteriu care decide la final echipa care promovează, în caz de egalitate de puncte. Astfel că, pentru a accede în Liga a 2-a, SSC Farul trebuie să câştige tot în cele şase etape rămase, iar Progresul 1944 Spartac să se împiedice undeva.
Nu au avut suficientă luciditate
„Jucam pe propriul teren, am revenit acasă și speram într-o victorie în acest meci. Nu am reușit să o obținem! S-a dorit, dar cred că n-a fost destul de multă luciditate și iată că nu am reușit să învingem, să păstrăm ce ne-am propus, victoria în această zi și acum mai depindem și de rezultatele celelalte! Până acum nu depindeam de ei, depindeam de noi.În meciurile directe e clar că sunt peste noi, în clasament sunt la egalitate de puncte și din păcate ei sunt pe primul loc!Dar, să sperăm că vom câștiga cele șase meciuri care mai sunt, fiindcă astăzi n-am reușit să tranșăm o șansă mare de a avea un ecart de trei puncte față de ei. Am pierdut ușor două puncte la Râmnicu Sărat, acum nu am reușit să învingem și ne mâhnește lucrul ăsta, mai ales că a venit atât de multă lume, cred că n-am mai văzut atâția spectatori la Constanța de foarte, foarte mulți ani! Le mulțumim că au venit alături de noi!” a declarat Petre Grigoraş.
Acum, stau la mâna altora
Principalul SSC Farul spune că echipa trebuie să meargă înainte şi să nu dezarmeze. „Până acum, depindeam de noi, acum depindem şi de alte rezultate. Stăm la mâna altora, pentru că, în meciurile directe, Progresul 1944 Spartac e peste noi. Sperăm ca în cele şase etape rămase să câştigăm tot, iar în plus, jocul rezultatelor să ne fie favorabil, să se împiedice ei undeva. Acesta e sportul, acesta e fotbalul şi va trebuie să mergem înainte, cu optimism, pentru că nu s-a terminat nimic. Trebuie să ne mulţumim şi cu acest rezultat, întrucât nu putem face altceva. E tristeţe, dar nu trebuie să dezarmăm. Noi am trecut de meciurile grele“, a arătat Grigoraş.
„Nu trebuie să le reproşăm prea multe“
Antrenorul constănţean a comentat şi tragerile de timp ale oaspeţilor, de pe final. „Fiecare echipă îşi urmăreşte interesul, normal că au tras de timp, se întâmplă la meciuri. Nu trebuie să le reproşăm prea multe lor, din acest punct de vedere, ci nouă, că nu am câştigat, aşa cum ne propuseserăm. Când joci contra unei contracandidate, în faţa unui public numeros, e normal să te mobilizezi mult mai mult. Aţi văzut şi reacţia lor de la final, au fost extrem de fericiţi că au reuşit să scoată un punct la noi“, a punctat Petre Grigoraş.
Progresul 1944 Spartac are de jucat şi la Cernavodă
„A fost un meci greu. Ne pare rău că nu am câştigat. Sperăm să învingem în continuare. Atmosfera a fost foarte frumoasă, sperăm ca spectatorii să vină în număr mare şi la partidele viitoare. Am înscris un gol frumos, dar degeaba dacă n-am şi câştigat. Promovarea se joacă, nu s-a decis nimic. Progresul 1944 Spartac mai are meciuri grele, printre care şi la Cernavodă“, a spus şi Marius Tudorică.

Sursa: ZIUA de Constanţa

Powered by themekiller.com