Echipa fanilor a învins cu emoţii fostul lider şi a urcat pe locul doi

Derby-ul etapei a cincea a Ligii a 3-a la fotbal, seria secundă, SSC Farul Constanţa – Axiopolis Cernavodă, disputat sâmbătă, la Techirghiol, le-a revenit gazdelor cu 3-1, care, în urma acestei victorii, au urcat pe locul doi în clasament.

SSC Farul s-a impus însă greu, pe final. Cu un joc foarte bun, Axiopolis a fost vioara întâi a primei reprize, când a şi marcat, deşi, de şase minute, juca în inferioritate numerică. În prelungirile primei părţi, fiecare echipă trebuia să primească lovitură de la 11 m, oaspeţii nebeneficiind astfel de şansa de a face 2-0. După pauză, aspectul jocului s-a schimbat. Axiopolis s-a apărat, iar SSC Farul a dominat clar. Cu un sfert de oră înainte de final, constănţenii au egalat, iar în minutul 87 formaţia din Cernavodă a mai avut un eliminat. Cu doi oameni în plus pe teren, SSC Farul s-a desprins în minutele următoare, 88 şi 90, impunându-se cu 3-1.

Venită la Techirghiol din postura de lider al clasamentului, Axiopolis a jucat foarte bine în efectiv complet, iar fostul jucător al SSC Farul Cezar Beşleagă s-a aflat de două ori la finalizare (în minutele 20 şi 26), dar portarul Gurău a intervenit providenţial. În minutul 34, Fotescu, de la Axiopolis, a primit roşu, pentru două avertismente. Cu toate acestea, oaspeţii au reuşit să marcheze, în minutul 40, când acelaşi Beşleagă nu a mai ratat ţinta, cu o execuţie spectaculoasă. Repriza s-a încheiat cu două momente contestate, fiecare echipă cerând lovitură de pedeapsă în prelungiri, întâi Axiopolis (45+1), apoi SSC Farul (45+2).

În repriza a doua, Axiopolis a mers pe cartea defensivei, iar SSC Farul a trecut la cârma jocului, dominând categoric. În aceste condiţii au apărut şi ocaziile, dar, rând pe rând, Niţescu, Stănescu (de două ori) şi Grigoraş nu l-au putut învinge pe portarul Puia. Până în minutul 76 însă, când Alex Grigoraş a punctat din penalty şi a egalat. În minutul 87, Husein, intrat după pauză, a fost eliminat şi el, în urma a două cartonaşe galbene. Axiopolis a rămas astfel în nouă jucători, iar SSC Farul a reuşit să mai înscrie de două ori, prin I. Florea (88) şi R. Stănescu (90), gazdele obţinând astfel victoria, dar cu emoţii.

Cătălin Tudor a câştigat un tricou

În pauza meciului, SSC Farul a organizat tradiţionala tombolă , la care premiile au fost: locul 1 – un tricou cu mesajul „Farul suntem noi” (câştigat de Cătălin Tudor); locul 2 – o cană cu însemnele SSC Farul; locul 3 – două bilete de intrare la meci.

„Cred că 11 la 11 ne-ar fi fost greu să câştigăm“

„Victorie foarte grea. Am avut şansa să jucăm în superioritate numerică şi atunci s-a înclinat balanţa. Aşa cum mă aşteptam, oaspeţii au început foarte bine. A fost un derby local, au venit extrem de motivaţi, bravo lor. Îi felicit, au făcut un joc foarte bun. Cred că 11 la 11 ne-ar fi fost greu să câştigăm. Au prins o zi deosebită. Nu ne-au surprins, că ne aşteptam la aşa ceva, am trimis şi antrenorul secund la meciul trecut să-i urmărească. Axiopolis e o echipă agresivă, a venit să câştige. Când unul dintre adversari a luat roşu, misiunea noastră s-a uşurat. Oaspeţii au jucat extrem de motivaţi şi de agresiv, cu multă dorinţă, şi poate de aceea au şi pătimit puţin, primind cele două cartonaşe roşii. Îi felicit şi pe băieţii noştri că au reuşit să revină. Au avut răbdare la construcţie, pentru a desface sistemul defensiv al lui Axiopolis, ceea ce e foarte important. Aşa e la fotbal. Unii prind o zi mai bună, alţii, cum s-a întâmplat şi la noi, una mai proastă. Dar, per total, cred că victoria noastră e meritată, chiar dacă adversarii au rămas în inferioritate numerică. Asta nu a fost însă vina noastră. Sperăm să mergem pe aceeaşi linie a victoriilor, ne aşteaptă încă două finale, cu CSM Rm. Sărat şi Spartac Bucureşti. Dacă reuşim că trecem cu brio peste ele, putem spune că suntem în grafic“, a declarat Petre Grigoraş.

Sursa: ZIUA de Constanţa

Powered by themekiller.com