Festival de goluri în partida SSC Farul – Inainte Modelu

Sâmbătă, în etapa a 10-a din Liga a 3-a la fotbal, Seria a 2-a, SSC Farul Constanța a reușit încă o victorie confortabilă pe teren propriu, la Techirghiol, 6-3 (4-0) cu Înainte Modelu, o echipă de mijlocul clasamentului. Ambele formații au confirmat evoluțiile din acest sezon, în care au demonstrat că au atac valoros și defensivă fragilă. Golaverajul înaintea acestei runde era 22-12 pentru Farul și 30-24 pentru Modelu!

Gazdele au reușit o primă repriză de vis, în care au marcat de patru ori și au mai ratat alte trei ocazii imense de gol, prin Dragu, Pătulea și Al. Grigoraș! Agache a deschis scorul în minutul 4, cu un voleu superb în urma unui corner, apoi M. Badea și-a învins propriul portar, la o fază creată de Pătulea în minutul 8 și la care Al. Grigoraș aștepta să împingă balonul în poarta goală. Până la pauză au mai punctat R. Stănescu (minutul 25, după o minge scăpată de portarul Plăcintă) și Pătulea (minutul 30), ultimul marcând primul său gol de la revenirea la Constanța, cu capul, din centrarea lui Agache.

La 4-0, oaspeții au devenit mult mai periculoși în atac, dar nu au nimerit poarta lui Gurău. După ce Al. Grigoraș a făcut 5-0 în minutul 50, tot după o gafă a defensivei adverse, echipa din Modelu și-a regăsit precizia în careul Farului, iar Daniel Gheorghe (minutul 55), Fl. Marin (minutul 60, din lovitură liberă de la 25 de metri) și M. Popescu (minutul 86, după un luft al lui Diakite) au redus din diferență. Constănțenii au avut un gol anulat pentru ofsaid (Diakite, minutul 83) și multe alte ocazii uriașe irosite (Grigoraș, Șicu, Dragu). Scorul final a fost stabilit de Al. Grigoraș, în minutul 90+2.

„A fost o primă repriză foarte bună, în schimb a doua a fost tratată cu lejeritate de jucători, de aceea am și primit trei goluri. A fost puțină degringoladă în defensivă, dar cred că am fi putut să mai înscriem vreo 6-7 goluri dacă tratam mai serios faza de finalizare. Trebuie să-i facem pe jucători să creadă mai mult în ei, în potențialul lor, în calitățile lor. Atâta timp cât pot juca o repriză foarte bine, de ce să nu joace un meci întreg la același nivel? Cred totuși că victoria noastră e absolut meritată”, a declarat Petre Grigoraș.

„Sunt foarte mulțumit de evoluția echipei din prima repriză, păcat că în repriza a doua a intervenit relaxarea. Am primit cam multe goluri, trebuie să fim mult mai atenți la concentrarea de pe teren. Posibil să fi intervenit automulțumirea, cam așa este în general fotbalistul român. Când se vede cu sacii în căruță, ridică puțin piciorul de pe pedala de accelerație. A câștigat și echipa din Cernavodă în această etapă, un meci greu, cu Slobozia, iar acesta trebuie să fie un semnal de alarmă. Eu am spus mai demult că Axiopolis este o nucă greu de spart, o echipă foarte bună și foarte periculoasă, la fel ca Buzăul, Progresul și Slobozia”, a afirmat Marcel Lică, președintele clubului.

Au evoluat formațiile:

SSC Farul Constanța (antrenori Petre Grigoraș, Ion Barbu, Marian Dinu și Gheorghe Mina): Gurău – Androne (60 Robu), Diakite, Botea (71 Suciu), Agache – I. Florea (64 Juncănaru), Iani – Al. Grigoraș, R. Stănescu, Dragu – Pătulea (64 Șicu). Rezerve neutilizate: Vl. Neagu, Mazilu, Dumitru Gheorghe.

Înainte Modelu (antrenor Virgil Nițoi): M. Plăcintă (46 Scorici) – Ulmeanu, R. Stoica, G. Dobre, M. Badea (73 M. Popescu) – I. Vasile (24 L. Avram), C. Mihai – Rădan, Daniel Gheorghe, Fl. Marin (90+2 Stoenciu) – Clătinici. Rezerve neutilizate: Popică, C. Anghel, R. Dumitrescu.

Așa cum am mai anunțat, în cursul acestei săptămâni în conturile echipei SSC Farul Constanța a intrat prima tranșă din finanțarea acordată de Consiliul Local Municipal Constanța pentru acest an calendaristic, finanțare în valoare totală de 900.000 de lei (inclusiv TVA). SSC Farul a primit circa 30% din această sumă, iar vineri conturile jucătorilor au fost deja alimentate cu contravaloarea unui prim salariu. „Jucătorii și toți de la club au primit vineri un salariu și imediat vom face deconturile pentru suma primită. Sperăm ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să vină și tranșa a doua din finanțarea promisă de Consiliul Local, ca să putem ajunge la zi”, a spus Marcel Lică.

Sursa: Telegraf

Powered by themekiller.com