Goluri multe! SSC Farul a cucerit reduta CSM Ramnicu Sărat

SSC Farul Constanţa îşi păstrează invincibilitatea în seria secundă a Ligii a treia şi după etapa a şasea, în care a învins categoric cu 4-0 la Techirghiol CSM Rm. Sărat.

Înaintea partidei de sâmbătă, cele două formaţii se aflau în clasament pe locurile patru (SSC Farul) şi cinci (CSM Rm. Sărat), astfel că întâlnirea se anunţa dificilă pentru gazde. Pe teren lucrurile au stau altfel însă, iar formaţia fanilor constănţeni a condus clar jocul şi s-a impus cu 4-0, toate golurile înscriindu-le însă în repriza a doua. Cu 16 puncte în şase meciuri, SSC Farul Constanta ocupă locul doi în clasament, la egalitate cu liderul Progresul 1944 Spartac, iar în acest weekend cele două echipe dispută între ele derby-ul etapei!

CSM Rm. Sărat a ales să interpreteze la Techirghiol o partitură ultra-defensivă, jucând în sistemul 5-4-1. În aceste condiţii, SSC Farul a trecut încă de la început la cârma partidei, iar aspectul jocului s-a păstrat pe toată durata meciului, cu menţiunea că golurile au venit după pauză. În prima parte, „marinarii“ n-au reuşit să străpungă apărarea echipei buzoiene, în ciuda câtorva situaţii (Al. Grigoraş 4, I. Florea 37, 44 şi R. Stănescu 41), cea din minutul 44 a lui „Boaţă“ fiind cea mai mare. În partea secundă, principalul SSC Farul, Petre Grigoraş, a decis să forţeze ofensiva şi a început cu doi atacanţi, trimiţându-l pe Mazilu al doilea vârf, lângă Dragu. Asediul gazdelor a continuat, iar faţă de repriza întâi, au apărut şi golurile, nu mai puţin de patru până la final!

Mazilu a reuşit o dublă, în minutele 58 şi 70, iar celelalte reuşite le-au aparţinut lui R. Stănescu (55) şi Al. Grigoraş (90+2). Scorul putea fi chiar şi mai mare, însă, rând pe rând, R. Stănescu (52 – bară), Iani (64, 79), Al. Grigoraş (66, 90), Vl. Suciu (77) şi Cl. Dragu (87) au ratat ţinta. SSC Farul a marcat ultimul gol în inferioritate numerică, după ce, în minutul 82, stoperul Lamine Diakite a fost eliminat, cu roşu direct, pentru fault din postura de ultim apărător, şi va rata derby-ul din etapa viitoare, de pe terenul liderului Progresul 1944 Spartac Bucureşti.„Mă bucur că băieţii au marcat de mai multe ori“

„Sunt mulţumit. Am întâlnit o echipă care, după părerea mea, şi-a stabilit un obiectiv clar, să nu primească gol. În prima parte, s-a apărat supra-aglomerat şi n-am reuşit să desfacem foarte bine sistemul lor defensiv. Iar când am avut câteva ocazii, am ratat. După pauză, a fost cu totul altceva. Eram convins că, după ce reuşim să înscriem, ne vom face meciul mult mai uşor. Mă bucur că băieţii au marcat de mai multe ori. Am stăpânit clar jocul. Problema era doar când reuşim să înscriem. Doar un ghinion fantastic să fi avut să nu fi marcat, căci, pe faza ofensivă, CSM Rm. Sărat nu ne-a pus probleme prea multe. Mazilu este un jucător în care eu am încredere şi, ţinând cont că oaspeţii se apărau supranumeric, am schimbat sistemul la pauză, jucând cu doi atacanţi centrali şi ne-a ieşit. E bine că am reuşit să câştigăm. Ne aşteaptă acum derby-ul cu Progresul 1944 Spartac. Îmi pare rău că Lamine îl va rata, dar cred că eliminarea a fost corectă“, a declarat Petre Grigoraş.

„Iubirea de Farul este tot ce contează!“

În pauza meciului, SSC Farul a organizat tombola cu premii. Au ieşit câştigătoarele biletele de intrare la meci cu numerele: 3359 (premiul fiind două bilete de intrare la următorul meci de acasă al SSC Farul), 3093 (o cană cu însemnele SSC Farul) şi 3877 (un tricou SSC Farul).

Şi la acest meci galeria „marinarilor“ a făcut spectacol pe toată durata partidei. La partidă a fost prezentă şi o fetiţă, care a prezentat un mesaj pe o foaie de hârtie, „Hai Faru Constanţa“, alături de o inimă. „Minutul 30, scorul este 0-0, dar iubirea de Farul este tot ce contează!“, au apreciat iniţiativa copilei cei de la SSC Farul, pe pagina de Facebook. Mica suporteră a echipei a purtat şi un fular al formaţiei constănţene.

Sursa: ZIUA de Constanţa

Powered by themekiller.com