Interviu cu Petre Grigoras la reunirea lotului

SSC Farul Constanţa, s-a reunit, ieri, la stadionul „Farul“, după vacanţa de iarnă. Sâmbătă, la Constanţa, este programat primul amical, cu echipa de Liga a 4-a Abatorul Slobozia.

„Ne-am propus să facem o echipă competitivă, iar returul să fie un pic mai bun ca turul, ţinând cont că avem două puncte în minus faţă de lider. Iar obiectivul final este, bineînţeles, promovarea în Liga a 2-a. Ştim ce ne aşteaptă în continuare, o perioadă foarte grea, pentru că sunt condiţiile de aşa natură. Nu ne putem permite să ne antrenăm în condiţii normale. Ne vom pregăti aşa cum vom putea şi cum ne va ajuta şi vremea. Sperăm să facem o pregătire bună şi să reuşim transferurile pe care ni le dorim. Încă nu am reuşit să completăm lotul în totalitate, întrucât mulţi dintre cei pe care i-am avut în vedere, pentru a aduce un plus, aşteaptă oferte de la eşaloane superioare. Va trebui să mai avem puţină răbdare, până se definitivează loturile de la Liga 1 şi a 2-a, după care sigur vom mai găsi câteva soluţii. Sper ca în maximum două săptămâni să mai achiziţionăm doi – trei jucători“, a declarat antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş.

Prima achiziţie a echipei constănţene este Marius Tudorică, iar majoritatea celorlalţi jucători noi prezenţi la reunire sunt tineri, urmând a fi monitorizaţi în perioada următoare. În afară de Tudorică, SSC Farul mai vrea să achiziţioneze un stoper, un mijlocaş central şi un vârf, jucători consacraţi.

„Pe Tudorică l-am dorit şi în vară, dar atunci nu am putut să-l achiziţionăm. Mai avem câţiva jucători în probe (printre care şi un stoper bulgar), pe care-i vom vedea în această săptămână, iar sâmbătă, când vom avea un amical, vom lua o decizie. Nu ne-am grăbit, pentru că am vrut jucători care să aducă un plus real, dar ei au mai cerut un timp de gândire. Obiectivul e atât de clar, încât nu avem timp de experimente. Avem un 11 format, dar nu ascund că mai urmărim două – trei piese, fotbalişti care să joace, nu să completeze lotul“, a mai spus Petre Grigoraş.

Prima sesiune de pregătire a jucătorilor a fost în sala de forţă. Din lotul din tur, până acum SSC Farul s-a despărţit de Ciprian Milea, Sebastian Agache şi Costel Niţescu.

„Primii doi au jucat mai puţin şi am considerat că e mai bine să nu ne încurcăm unii pe alţii. Au înţeles acest lucru şi am reziliat de comun acord contractele. Niţescu a cerut el rezilierea înţelegerii, întrucât are o problemă medicală, care nu s-a remediat şi care se pare chiar că îl va determina să renunţe la fotbal. A luat-o în altă direcţie, extra-sportivă. Îi mulţumim pentru modul în care s-a comportat şi pentru evoluţiile lui la SSC Farul. Aşa e în viaţă de fotbalist însă, te mai şi accidentezi. Trebuie să-i respectăm decizia de a continua în alt domeniu“, a punctat principalul echipei de pe litoral.

SSC Farul va efectua primele trei săptămâni de pregătire la Constanţa, iar pentru următoarele două, tot în oraş, fotbaliştii se vor antrena în regim de semi-cantonament, la stadion. În plan este şi un cantonament în Antalya, între 10 şi 22 februarie, perioadă în care echipa să susţină şi mai multe meciuri amicale.

„Ar fi extraordinar dacă s-ar rezolva acest stagiu, pentru că am avea posibilitatea să ne antrenăm pe iarbă, pe terenuri bune şi am beneficia de adversari valoroşi în amicale. Chiar am cerut să întâlnim cei mai tari adversari care sunt atunci acolo. Aşa îmi place mie, să ai ce învăţa de la formaţii puternice şi să vezi care e nivelul tău, atât ca echipă, cât şi individual. Vrem ca începutul lunii martie să ne prindă în plenitudinea forţelor. Ne aşteaptă un început de campionat infernal şi, la ce obiectiv avem, trebuie să fim pregătiţi 100% încă din prima etapă“, a mai spus Petre Grigoraş.

Sursa: ZIUA de Constanţa

Powered by themekiller.com