Interviu EXCLUSIV cu Preşedintele Executiv al Asociaţiei Suporter Spirit Club Farul Constanţa, dl. Marcel LICĂ pentru pagina oficiala a clubului.

R: Domnule Preşedinte, pe 21 ianuarie vor avea loc alegerile pentru stabilirea componenţei Comitetului Director al Asociaţiei. Ce aşteptări aveţi?

M.L.: În primul rând, îmi doresc să se înscrie cât mai mulţi candidaţi. Aşa fiecare membru cotizant va putea să se regăsească în mesajul unuia dintre aceştia şi va alege în cunoştinţă de cauză. În al doilea rând, sper să participe la vot cât mai mulţi dintre membrii cotizanţi. Nu pentru a fi şedinţa statutară, sunt sigur că va avea cvorumul necesar! Ci pentru a garanta legitimitatea noului Comitet Director ales.

R: Astăzi, unul dintre cotidianele centrale de sport a anunţat pregătirea licitaţiei pentru palmaresul şi marca Oţelului Galaţi, la un preţ foarte accesibil de numai 5000 de euro. Credeţi că se va ajunge la o soluţionare atât de rapidă şi în cazul F.C. Farul?

M.L. Noi sperăm că da. Recuperarea însemnelor clubului reprezintă un obiectiv foarte important al proiectului Suporter Spirit Club Farul Constanţa, acest aspect fiind prevăzut expres şi în actul constitutiv al Asociaţiei. Noi vom face toate demersurile pentru urgentarea procedurii de evaluare a palmaresului, siglei şi culorilor şi în mod cert ne vom înscrie la licitaţie. Tocmai de aceea am şi deschis contul bancar special destinat strângerii de fonduri pentru participarea la licitaţie. Să sperăm că şi palmaresul F.C. Farul, care are o vitrină de trofee mai săracă decât a clubului gălăţean să fie evaluat la o valoare cât mai accesibilă. Am mai spus-o şi cu alte ocazii, noi suntem primii interesaţi de această achiziţie!

R: Ştiu că s-au depus proiecte pentru obţinerea de finanţare atât la Consiliul Municipal Constanţa, cât şi la Consiliul Judeţean. Ce speranţe aveţi cu privire la acest obiectiv?

M.L. Da, în acest moment, pot confirma această informaţie. Sperăm ca proiectul depus de noi să întrunească şi cele mai exigente standarde impuse de legislaţia în vigoare şi să obţinem finanţarea pe care ne-o dorim. Alături de contribuţiile sponsorilor, ar reprezenta un punct de plecare pentru formarea unei echipe care să se bată cu şanse reale şi pentru promovarea în Liga a II-a.

R: Veţi avea însă un competitor neaşteptat! Dl. Bogdan Ionuţ Chiriţă, managerul Academiei de Fotbal “Farul” a anunţat şi el intenţia de a înscrie o echipă în liga a III-a şi a atrage fonduri de la autorităţile locale.

M.L. Mă bucur pentru această iniţiativă. Este bine că lumea se gândeşte şi la viitorul tinerilor fotbalişti constănţeni şi la ce vor face după terminarea junioratului. Chiar şi noi, S.S.C. Farul, urmărim mai mulţi tineri din judeţ, pentru a face pasul către echipa noastră. Se ştie că în Liga a III-a va trebui să avem cel puţin 3 juniori în teren şi mai multe echipe de juniori angrenate în competiţiile de nivel juvenil. Totuşi, cred că Regulamentul F.R.F. permite echipelor care primesc loc în Liga a III-a să folosească numai jucători sub 21 de ani. Iar acesta va fi cu siguranţă un impediment în dezvoltarea lor ulterioară, în special dacă nu reuşesc să-şi găsească alte angajamente.

R: Pe 23 ianuarie este anunţată reunirea S.S.C. Farul. Să ne aşteptăm la surprize?
M.L. În principiu, vom continua pe formula pe care aţi văzut-o şi în 2016. Totuşi vom încerca să reducem cât mai mult posibil unele cheltuieli şi îmi doresc ca împreună cu domnii Viorel Farcaş, Ion Barbu şi Gică Mina să dăm mai multe minute tinerilor din lot. Pe ei şi pe alţi tineri ne vom baza începând cu sezonul următor. Avem sub observaţie mai mulţi jucători, dar nu pot declara nimic până nu vor deveni certitudini. Sperăm să nu avem probleme, să menţinem seria de meciuri fără înfrângere şi să sărbătorim promovarea împreună cu aceşti suporteri minunaţi.

R: Câteva cuvinte pentru suporterii farişti, acum la început de an? Poate şi pentru cei care nu sunt convinşi de proiectul S.S.C. Farul.

M.L. Să sperăm că va fi un an mai bun decât 2016! Îi aşteptăm pe toţi să devină “patroni” sau sponsori ai Suporter Spirit Club Farul Constanţa. Proiectul este viabil, iar toţi oamenii cu care am colaborat au arătat seriozitate, implicare şi cel mai important, devotament faţă de culorile alb-albastre. Împreună ducem mai departe spiritul farist!

Powered by themekiller.com