Despre Noi

Suporter Spirit Club Farul Constanţa este o echipă de fotbal înfiinţată în vara anului 2016 care îşi propune să fie continuatoarea echipei de tradiţie a fotbalului românesc F.C. Farul Constanţa. Este un proiect al suporterilor constănţeni ce vizează în principal asigurarea condiţiilor pentru performanţă în activitatea sportivă şi redarea bucuriei fotbalului publicului constănţean.

Echipa este înscrisă în Liga a III-a, forma de organizare fiind sistemul „socios”, la care au aderat până acum peste 205 membrii cotizanţi, uniţi sub denumirea Asociaţia Suporter Spirit Club Farul Constanţa.

Activitatea clubului este gestionată de un Comitet Director format din 9 membri, aleşi prin vot de către membrii cotizanţi, care reuneşte atât suporteri, cât şi glorii fariste sau sponsori.

În prezent, funcţiile cheie în cadrul clubului sunt ocupate de către: Marcel LICĂ- Preşedinte Executiv, Ion DRAICA- Preşedinte de Onoare, Ion RĂUŢĂ- Vice-preşedinte, Constantin Gache- Sef centrul de juniori, Viorel FARCAŞ- Director Tehnic, Radu LEFCA-  Director Marketing, Cosmin ŞIŞCU- Director Sportiv, iar din staff-ul tehnic fac parte  Petre Grigoras- antrenor principal, Ion BARBU si Marian Dinu – antrenor secund şi Gheorghe MINA- antrenor cu portarii.

Ce ne propunem?

Deşi nou-înfiinţată, echipa îşi propune în fiecare an competiţional promovarea în eşalonul superior. Suntem conştienţi de faptul că noi, suporterii, nu ne putem înhăma la o asemenea responsabilitate şi tocmai de aceea suntem implicaţi în mai multe încercări de atragere a factorilor de decizie, a sponsorilor şi a oamenilor de fotbal, profesionişti adevăraţi, care ştiu cum se conduce un club sportiv spre performanţă. Am demarat discuţiile pentru recuperarea palmaresului, siglei şi emblemei F.C. Farul astfel încât S.S.C. Farul să devină o adevărată continuatoare, cu drepturi depline, a F.C. Farul. Tratativele sunt avansate şi aşteptăm răspunsuri pozitive pentru solicitările noastre.

Ne dorim să promovam în acest an în Liga 2. De asemenea dorim să punem bazele unui centru de copii şi juniori, care să readucă oraşul Constanţa în circuitul loturilor “naţionale”. Realizarea acestor obiective reprezintă o condiţie sine qua non pentru însăşi existenţa acestui proiect.

Ce am reusit pana acum?

Am creat o echipă competitivă, în rândul căreia evoluează jucători cu ştate vechi în ligile a I-a şi a II-a, dar şi mulţi tineri de perspectivă, condusă de un staff compus din profesionişti dedicaţi.

Am organizat meciurile de pe teren propiu după cele mai stricte standarde ale F.R.F., asigurând paza spectatorilor prin intermediul unei firme autorizate şi am editat programe de joc la fiecare meci. Am pus la dispoziţia jucătorilor toate cele necesare desfăşurării activităţii sportive: medicamentaţie, alimentaţie pentru efort, supraveghere medicală sportivă, mese după meciuri şi antrenamente, refacere, sală de forţă, chiar şi saună. Micul stadion I.T.C. cu o capacitate de doar 500 de locuri s-a dovedit în mai multe rânduri neîncăpător in sezonul trecut de Liga a IV-a. Prin intermediul „Cutiei Suporterilor”, am strâns fonduri suplimentare, la care au contribuit chiar şi adversarii. Uneori, echipa a fost sustinuta de mai multi suporteri în deplasare decât la meciurile de pe teren propriu şi niciodată nu a evoluat pe teren străin fără aportul fanilor.

La fiecare meci jucat pe teren propriu lovitura de începere a fost dată de către o fostă glorie a F.C. Farul: Marin Tufan, Mihai Turcu, Ilhan Mustafa, Constantin Bîrboră, Petre Comăniţă, Cosmin Paşcovici, Ioan Anton, Silviu Bătrâneanu, Petre Buduru, George Drogeanu si Dumitru Nistor această tradiţie urmând a fi păstrată şi pe viitor.

Am obţinut dreptul de a utiliza Stadionul Farul pentru antrenamente, unde am disputat si meciul de baraj pentru promovarea in liga a III-a. În schimb, suporterii s-au ocupat de amenajarea şi reabilitarea vestiarelor, cantinei, saunei, instalaţiei de încălzire, însămânţarea gazonului, curăţarea tribunelor, pază, întreţinerea şi cosmetizarea arenei din strada Primăverii. Am atras alături de noi nu mai puţin de 42 de agenţi economici din oraş şi judeţ.

Odată cu aprobarea Hotărârii nr. 228/ 31.07.2017, Consiliul Local al Muncipiului Constanţa s-a alăturat oficial proiectului Suporter Spirit Club Farul Constanţa. Hotărârea a fost votată cu 26 de voturi pentru, din tot atâtea exprimate. Astfel, s-a realizat unul dintre obiectivele principale ale echipei suporterilor farişti, acela de a reda echipa colectivităţii pe care o reprezintă. Considerăm că acest vot este unul de încredere şi apreciere pentru activitatea sportivă şi administrativă desfăşurată în sezonul competiţional 2016 – 2017 din partea aleşilor locali, cărora le mulţumim!

Înaintea fiecărui meci de pe teren propriu, am susţinut câte o conferinţă de presă, transmise, la fel ca şi toate meciurile, pe singurul canal full HD al unei echipe de fotbal din România, FarulTV. Transmisiile LIVE au adunat peste 250.000 de vizualizări, echipa fiind frecvent in atentia presei scrise, radio şi TV de nivel naţional şi local

Powered by themekiller.com