Marcel Lică: „Suporterii noştri au împins echipa spre victorie”

Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul, a subliniat importanţa sprijinului de care a beneficiat echipa din partea suporterilor la victoria de pe teren propriu cu Axiopolis Cernavodă. În partida din etapa a cincea a seriei secunde a Ligii a 3-a, SSC Farul a învins cu 3-1, după ce oaspeţii au condus cu 1-0, iar pe parcursul meciului a avut doi jucători eliminaţi. Fanii SSC Farul au susţinut formaţia constănţeană din primul până în ultimul minut, iar gazdele au reuşit să întoarcă scorul şi să câştige.

„E foarte clar că victoria aparţine 100% suporterilor constănţeni, care au creat o atmosferă fantastică, au crezut şi au încurajat echipa de la început până la final. Asta se întâmplă când iubeşti necondiţionat o echipă, o împingi de la spate. Aşa ceva n-am mai văzut de la meciul din deplasare cu CS Eforie, din Liga a 4-a. În ciuda scorului şi a trecerii timpului, fanii au continuat să cânte şi să creadă în echipă. Dacă veneau cu apostrofări şi reproşuri, n-am fi câştigat. Contribuţia lor a fost esenţială. E un aspect foarte important. Nu peste tot se întâlneşte aşa ceva. La alte cluburi, când ai o evoluţie mai şovăielnică, încep contestările. Suporterii au fost cei care au împins echipa spre succes. Fără doar şi poate, e victoria lor“, a declarat Marcel Lică.

În debutul părţii a doua a meciului, suporterii SSC Farul au afişat un banner cu mesajul „Indiferent de situaţie, stare sau problemă, purtăm în suflet o singură emblemă“.

În urma acestui succes, SSC Farul, care are ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a, a urcat pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Progresul 1944 Spartac Bucureşti. Marcel Lică spune că formaţia constănţeană e în grafic şi că meritul principal e al lui Petre Grigoraş, „care, deşi trecem prin nişte momente grele, a reuşit să-i mobilizeze pe băieţi, să scoată tot ce-i mai bun din ei“.

În acelaşi timp, „băieţii au dat dovadă de caracter şi le mulţumesc şi eu. În următoarele zile, lucrurile se vor rezolva din punct de vedere financiar. Deja au primit două prime (din sponsorizări), pentru rezultatele din meciurile cu FC Voluntari II şi Unirea Slobozia. Cu ajutorul directorului de marketing al SSC Farul, Radu Lefca, am reuşit să aducem 10.000 de lei dintr-o sponsorizare, destinată exclusiv băieţilor. Suma le-a fost împărţită jucătorilor, după jocul cu Axiopolis Cernavodă, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, după şedinţa de Consiliu Local de vineri, să începem să dăm şi salariile“, a mai spus preşedintele executiv al SSC Farul.

„Au cam păcătuit la capitolul disciplină“

Din partida cu Axiopolis Cernavodă, Marcel Lică a făcut însă şi unele remarci negative. „În calitate de gazdă, am văzut anumite manifestări ale oaspeţilor (suporteri şi jucători) care m-au nemulţumit. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că cei de la Axiopolis au avut o primă repriză bună, în care ne-au surprins, au fost agresivi, au pasat bine şi au avut ocazii de gol, dar trebuiau să-şi vadă de joc. Activitatea fotbalistică se derulează pe mai multe planuri, iar unul dintre ele este disciplina. Mă refer la jucătorii din teren. Băieţii de la Cernavodă au cam păcătuit la acest capitol. Iar legile jocului nu iartă. La pauză, Petre Grigoraş a făcut două mutări importante şi inspirate. I-a motivat pe băieţi, le-a spus să fie disciplinaţi şi să respecte deciziile arbitrului. Că vor veni şi ocaziile de gol. De cealaltă parte, în repriza a doua, ce au făcut? S-au lamentat, au tras de timp. În partea secundă, nu cred că s-a jucat 50% din timp. Cu astfel de atitudini, e greu, chiar dacă eşti talentat. În ceea ce priveşte suporterii veniţi de la Cernavodă, am auzit şi apostrofări la adresa echipei noastre, în loc să-şi încurajeze echipa ca ai noştri. Până la urmă, a fost un joc între două echipe dobrogene. N-au loc astfel de manifestări, nu e frumos. Noi am lucrat cu jucătorii să respecte deciziile arbitrilor. A fost prea mare înverşunare din partea oaspeţilor. În meci, au fost două situaţii de penalty, câte una de fiecare parte şi după părerea mea au fost tratate în acelaşi mod. Arbitrul le-a tratat egal“, a punctat Marcel Lică.

Ionuţ Florea, un sufletist, un jucător de echipă

„Unii joacă şi la 40 de ani şi nu e niciun fel de problemă. Ionuţ Florea e un sufletist, un jucător de echipă şi de vestiar foarte bun. Un mobilizator excelent. Pentru el principal e să câştige echipa. Nu contează cât joacă el. Mă bucur pentru el şi pentru toţi cei care au intrat pe teren“, a spus Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

Sursa: ZIUA de Constanţa 

Powered by themekiller.com