Petre Grigoraș, mulțumit de plecarea Farului în cantonament

Conducerea SSC Farul Constanța a reușit să perfecteze săptămâna aceasta un stagiu centralizat de pregătire, astfel încât la data când va începe returul în Liga a 3-a, 3 martie 2018, jucătorii să fie în cea mai bună formă sportivă, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere tehnico-tactic.

Din păcate, stagiul nu va avea loc în Antalya din cauza costurilor ridicate, ci la Curtea de Argeș, în perioada 13-23 februarie. În acest stagiu, echipa constănțeană va susține un meci de pregătire cu CS Mioveni (locul 9 în Liga a 2-a), pe 21 februarie si unul cu Atletic Bradu (locul 8 în Liga a 3-a, seria 3), joi, 15 februarie, sunt discuții și pentru o confruntare cu FC Hermannstadt (Liga a 2-a).

„După ce a căzut varianta Antalya, ne-am mişcat repede să găsim unde să ne antrenăm, cu atât mai mult cu cât aici, de luni, vor încerca să aşeze cât de cât terenul, să vină un specialist care să-l însămânţeze, să pună puţin nisip etc. Ne-am dori să găsim terenuri mult mai bune de antrenament. Când va începe cantonamentul de la Curtea de Argeș, vom găsi terenuri foarte bune de antrenament,Să sperăm că vom avea parte de un cantonament bun, iar vremea să fie acceptabilă, ca să ne putem antrena în condiţii optime, vom putea lucra și tehnic, și tactic, pentru că pe un teren precum cel de la Constanța, sincer vă spun, nu se poate. Aici, la Constanța, parcă am juca pe tarla! Nu poți practica un fotbal de calitate, sare mingea foarte rău și pe un astfel de teren valorile se egalizează. Avem deja fixat un meci de verificare cu Dacia Mioveni, dar și alte echipe vor fi în zonă, așa că nu ar fi exclus să mai jucăm cu alți adversari, poate CSA Steaua. Cunosc zona, am mai fost în cantonament acolo și sunt trei terenuri impecabile“, a precizat Petre Grigoraş.

După amicalul cu CS Năvodari, câştigat de echipa sa cu 5-1, Petre Grigoraş a spus: „A fost o partidă mai bună făcută de noi faţă de ultimele meciuri, şi ca atitudine, şi ca realizări, dar, din păcate, ne lovim de acelaşi lucru: un teren infect. E pericol iminent de accidentări pe el! Acest lucru mă încurcă rău de tot, dar, săptămâna viitoare, mergem în cantonament la Curtea de Argeş, unde sunt terenuri foarte bune de antrenament şi unde sperăm să ne pregătim în alte condiţii, şi tehnic, şi tactic. Pe un astfel de teren nu se poate! E chiar ca pe tarla. Nu poţi practica un fotbal de calitate. Sare mingea foarte rău. În asemenea situaţie, valorile se egalizează“.

În urma meciului cu CS Năvodari, SSC Farul s-a ales însă şi cu un accidentat, experimentatul mijlocaş Ionuţ Florea. „Cred că a suferit o ruptură musculară, tot din cauza terenului. Trebuie să te întinzi, să fii foarte atent pe această suprafaţă. E posibil ca «Boaţă» (n.r. Ionuţ Florea) să piardă pregătirea. Păcat, el e un băiat extrem de inimos, aţi văzut cât suflet pune. Pe astfel de terenuri, posibilitatea să te accidentezi e mult mai mare“, a spus Grigoraş.

„Este posibil să putem juca în retur și aici, pe Stadionul Farul, dacă suprafața de joc va fi pusă la punct. Asta pentru că la restul, cum ar fi tribune sau vestiare, nu sunt probleme. Terenul va fi însămânțat, dar contează foarte mult și cum va fi vremea în următoarele 3-4 săptămâni. Primele 2-3 etape este exclus să jucăm la Constanța, cred că tot la Techirghiol vom merge. Dacă gazonul va arăta acceptabil, noi vrem să ne întoarcem acasă, că aici e locul nostru“”, a mai spus antrenorul Farului.

Următorul meci amical al SSC Farul este cel de sâmbătă, 10 februarie, cu Delta Dobrogea Tulcea, care va fi găzduit de stadionul „Farul“, de la ora 11.00.

Sursa: Telegraf si Ziua de Constanta

Powered by themekiller.com