Prudență la SSC Farul, înaintea partidei cu CSM Oltenița

Vineri și sâmbătă este programată etapa a 12-a din Liga a 3-a la fotbal, penultima din tur. O rundă în care SSC Farul Constanța va juca la Techirghiol, sambata de la ora 14.00, cu CSM Oltenița. Un meci pe care antrenorul principal Petre Grigoraș l-a prefațat în obișnuita conferință de presă săptămânală organizată la stadionul „Farul”.

„Mai avem de jucat două meciuri din tur, cu adversari nu atât de puternici (n.r. – CSM Oltenița și Sportul Chiscani), dar asta nu înseamnă că vor fi ușoare. Niciun meci nu este ușor dacă nu îl tratezi foarte serios. Abia după ce câștigi poți să afirmi dacă a fost ușor sau greu. Chiar am discutat cu jucătorii despre acest subiect, pentru că trebuie să rămână serioși și concentrați până la finalul sezonului. Suntem în grafic la ora actuală și în mod normal ar trebui să câștigăm în aceste ultime două etape. Nu cred că jucătorii vor pleca în vacanță imediat după etapa următoare. Ar fi o vacanță mult prea lungă, până pe 15 sau 20 ianuarie, când în mod normal se reiau pregătirile. Îi vom mai ține la antrenamente cam până la 1 decembrie, vom încerca să perfectăm și 2-3 meciuri de verificare. Va urma perioada de pauză, în care sunt convins că se vor face toate eforturile pentru a întări lotul, iar returul să ne prindă mult mai bine pregătiți decât am fost în vară. Știu deja posturile pe care mai trebuie să aducem jucători, însă depinde și de conducerea clubului dacă vom reuși să transferăm fotbaliști mai valoroși decât cei actuali. Altfel nu are rost să transferăm, mai bine rămânem cu ce avem. Ne-ar mai trebui minimum 3-4 jucători de valoare plus, de ce nu, unul sau doi juniori, pentru a face concurență și pe acele posturi”, a declarat Petre Grigoraș.

Ca și săptămâna trecută, când SSC Farul a jucat în deplasare cu FCSB II, scor 4-1, Petre Grigoraș nu se va putea baza pe cei trei jucători accidentați, Botea, Nițescu și Mazilu. Dragu, în schimb, este complet refăcut, ca și Diakite, care nu s-a antrenat până miercuri. Însă, ca și în runda precedentă, cei care vor juca vor trebui să arate că merită să fie titularizați la Farul.

„Trebuie să dovedim și sâmbătă că suntem o echipă puternică, o echipă care își dorește și merită să fie acolo unde ne dorim cu toții. Rezultatele din runda anterioară au arătat din nou ce serie puternică este aceasta. Sunt cinci echipe despărțite de numai 6 puncte, echipe care au obiective. De aceea, fiecare partidă trebuie tratată extrem de serios, pentru că nimic nu este încă hotărât în acest campionat. Cred că ocupanta primului loc se va hotărî abia în ultima etapă din retur, lucru care nu este rău deloc. Este un avantaj pentru fotbal faptul că nu există o echipă detașată la 10 puncte să zicem, celelalte fiind doar sparring-partneri. Nu uit nici de sateliții lui FCSB și FC Voluntari, echipe care reprezintă centre puternice de copii și juniori, dar care primesc jucători și de la echipa mare. Tocmai de aceea, victoria cu FCSB II a fost foarte importantă, în condițiile în care ne-au lipsit jucători importanți și am evoluat pe un teren pe care am suferit foarte mult în precedenta noastră partidă acolo. A fost o victorie care ne menține în plasa liderilor”, a adăugat Grigoraș.

Sursa: Telegraf

Powered by themekiller.com