SSC Farul, debut cu brio în Liga a 2-a

SSC Farul a dovedit că nu se lasă doborâtă de toate problemele şi s-a impus cu 4-1 în faţa fostei prim-divizionare ACS Poli. Nu acelaşi lucru se poate spune despre alb-violeţi, care au dominat clar prima repriză şi au condus cu 1-0, dar şi-au stricat singuri meciul cu gafele din apărare şi trei henţuri în careu, dintre care două sancţionate cu penalty. Alexandru Grigoraş a fost în formă mare şi a marcat toate cele patru goluri ale dobrogenilor, primiţi de Gheorghe Hagi pe stadionul echipei sale din Ovidiu. Din păcate pentru Ionel Ganea, tehnicianul nu a putut miza pe trei fotbalişti, dintre care unul urma să fie titular, din cauza unor erori ale celor din club.

Startul meciului a fost un ”one man show” cu Octavian Drăghici. Din primul minut, atacantul a pătruns în careu, dar, cu doi fundaşi pe urmele sale, a tras pe lângă poartă. Peste trei minute a reuşit să înscrie, însă după un ofsaid mare, sancţionat. Debutul de joc a fost unul foarte antrenat pentru spectatori, cu multe ocazii.

Grigoraş a încercat o centrare în faţa porţii lui Curileac, dar mingea a ieşit din teren, deoarece era incomodat de Alin Mutu. Melinte, utilizat mijlocaş, a prins şi el un şut, bun, dar respins în corner de Stavrev. De altfel, portarul Farului a intervenit bine, la picioarele unui Drăghici scăpat pe contraatac, după ce la poarta opusă Licu a avut un şut în plasa laterală.

Drăghici a marcat din lovitură liberă, dar timişorenii s-au crezut handbalişti

ACS Poli a avut ocazii irosite mai multe, cu Popovici şi Dorin Codrea care nu au prins spaţiul porţii. Farul a protestat vehement după o fază la care Haruţ a respins un balon cu mingea, din careu. Arbitrul Cătălin Buşi nu a fluierat nimic, mai ales că şutul a fost din apropierea fundaşului dreapta. După ritmul de joc s-a mai domolit, în minutul 34, Drăghici a marcat cu un şut direct pe poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. Situaţia s-a complicat după ce şi Alin Mutu a respins un balon cu mâna din careu, iar, de data aceasta, arbitrul a arătat punctul cu var. Alexandru Grigoraş a înscris de la 11 metri, chiar dacă portarul Curileac ghicise colţul. Până la pauză, Bîrnoi a mai avut un şut în bara transversală.

Misiunea Farului s-a simplificat în minutul 64

La 1-1, Poli a mai avut o bară, la un şut al sârbului Mrkela. Soarta jocului s-a scris în minutul 64. Alin Mutu a oprit din nou balonul cu braţul în careu, deşi avea deja un cartonaş galben pentru faza similară din prima repriză. Cătălin Buşi a trata faza similar, cu penalty şi cartonaş, astfel că fundaşul a fost eliminat. Alexandru Grigoraş a tras cu fentă de data aceasta, iar Curileac nu a avut ce face. La 2-1, jucătorul Farului şi-a permis să şi irosească o ocazie. Timişorenii, rămaşi în zece, au avut un şut bun al lui Mrkela, dar Stavrev a reţinut.

Pe final, doar gazdele au contat

Farul a dominat clar finalul de joc, unul în care apărarea bănăţenilor era debusolată. După erorile lui Mutu, în minutul 76, Florin Dumbravă, alt jucător adus vara aceasta, i-a lăsat culoar lui Grigoraş, care a marcat de data aceasta din acţiune. În minutul 82 s-a înscris din nou. Andrei Neagoe a bătut o lovitură liberă, iar Grigoraş s-a dus la prima bară şi a înscris cu capul, la colţul lung. Farul a mai avut o ocazie la final prin Licu, iar Motreanu a marcat, dar golul nu a fost validat din pricina unei poziţii de ofsaid.

SSC FARUL CONSTANŢA – ACS POLI TIMIŞOARA   4-1
Alexandru Grigoraş 43′ – pen., 65′ – pen., 76′, 82′ / Octavian Drăghici 34′

Stavrev – Iani, Roumadi, Frîncu, Twumasi – Tudorică (Şicu 84′), Doumbia, Bg. Petrescu (Ţăranu 78′) – Cocîrlă (Andr. Neagoe 58′), Al. Grigoraş (cpt.), Licu
Rezerve neutilizate: Vl. Neagu – D. Matei, Momodou, Dombrovoschi
Antrenor: Ion Barbu

Curileac – Haruţ, A. Mutu, Basic, Dumbravă (Podină 78′) – Bîrnoi, Melinte (cpt.), D. Codrea – Mrkela (Velcotă 84′), Oct. Drăghici, Al. Popovici (Motreanu 72′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bocşan, D. Filip, D. Golda
Antrenor: Ionel Ganea
Eliminat: Alin Mutu 64′ (cumul de cartonaşe galbene)

Stadion: Central (Ovidiu – Constanţa); Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); Asistenţi: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Florin Pucheanu (Ulmi).

Gafă de nepermis la un club profesionist

ACS Poli a avut de suferit nu doar în ceea ce priveşte strict ceea ce s-a întâmplat pe teren. Trei dintre jucătorii care au făcut deplasarea, Cristian Bocşan, Denis Golda şi Mario Contra nu au putut fi trecuţi în raportul de joc. Cei trei nu aveau menţionate în carnetele de joc revenirile la ACS Poli.

Fotbaliştii în cauza fuseseră împrumutaţi în returul sezonului trecut la Ripensia. De altfel, Bocşan urma să fie titular, dar Ganea a fost nevoit să îl înlocuiască cu Igor Basic. Oficialii de la ACS Poli trebuiau să facă în aşa fel încât revenirea după împrumut a celor trei să fie trecută de FRF în carnete. Altfel, cei trei erau ca orice alt jucător nelegitimat!

Etapa viitoare, ACS Poli are meci acasă cu Dacia Unirea Brăila. Farul va merge la UTA Arad.

 

Sursă articol – http://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/ssc-farul-debut-cu-brio-in-fata-unei-acs-poli-plina-de-probleme-timisorenii-au-avut-pe-banca-trei-jucatori-care-nu-erau-legitimati-17382722

Autor articol – Anda Deliu

 

Powered by themekiller.com