SSC Farul şi echipa secundă a FCSB se duelează astăzi în Liga a 3-a

Partidă extrem de dificilă, astăzi, de la ora 14.00, pentru SSC Farul Constanţa, în etapa a 11-a a Ligii a 3-a, seria secundă. „Marinarii“ întâlnesc în deplasare echipa secundă a vicecampioanei României, FCSB, iar oaspeţii au mai multe probleme de lot. În clasament, SSC Farul se află pe locul patru, cu 23 de puncte, în vreme ce FCSB 2 ocupă poziţia a cincea, cu 20 de puncte. 

Va fi un joc dificil în perspectiva faptului că gazdele vor primi cu siguranță întăriri de la prima echipă, iar printre jucătorii care în această toamnă au evoluat și pentru satelit se numără portarul Vlad și jucătorii de câmp Daniel Benzar, Pleașcă, Achim, de Amorim și Golofca.SSC Farul se confruntă cu mai multe indisponibilităţi, jucători cu probleme medicale, precum Botea, Niţescu, Mazilu, Zamfir sau Dragu. Partida se joacă pe un teren sintetic, ce nu avantajează echipa constănţeană (cel pe care s-a disputat şi partida cu Progresul 1944 Spartac, pierdută de SSC Farul). Toate acestea l-au determinat pe antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, că spună că, pentru echipa sa, meciul se anunţă unul „infernal“.

„Ar fi păcat să fie altfel“

„Nu e un lucru îmbucurător că FCSB II va primi întăriri de la prima echipă. Până acum, au evoluat mai mulţi jucători de la FCSB, precum portarul Vlad, Daniel Benzar, Achim, Pleaşcă, De Amorim sau Golofca. Posibil să mai fie şi alţii. Cred că vom avea puţin de suferit din această cauză. În plus, pentru prima dată de la începerea campionatului, am o serie de jucători foarte importanţi care vor absenta, accidentaţi după ultima partidă. Sunt pus în situaţia de a face mai multe schimbări în primul 11. Voi avea ceva probleme în acest sens. Să sperăm însă că ne vom motiva suficient de bine şi vom scoate un rezultat bun. Ar fi păcat să fie altfel, întrucât ne aflăm în cărţi, în grafic pentru promovare (fiind la două puncte de primul loc). Meciul cu FCSB II e decisiv pentru clasamentul de până în iarnă. Trebuie să fim încrezători, iar cei care vor intra să demonstreze că meritau să joace mai mult“, a declarat Petre Grigoraş.

Orice punct e bine-venit

Potrivit acestuia, problemele de lot destul de mari cu care se confruntă SSC Farul au apărut în mod nefericit pentru constănţeni într-un moment important. „Nu trebuie să ne lamentăm însă. Trebuie să motivăm la maximum jucătorii pe care îi avem la dispoziţie şi să facem o partidă mare, obţinând un rezultat bun. În funcţie de situaţie, orice punct e bine-venit. Vor fi meciuri echilibrate şi vor mai apărea rezultate puţin scontate. Mai sunt şi returul, plus trei etape din tur. Având în vedere când şi cum am plecat la drum, am zis să facem tot posibilul ca până în iarnă să fim în grafic, ca distanţa să nu fie mai mare de 3-4 puncte faţă de primul loc, recuperabilă în retur. Suntem în grafic, la 2 puncte de lider cu 3 etape înainte de finele turului. E clar că se putea şi mai bine, dar deocamdată trebuie să fim realişti şi să spunem că e bine“, a spus Petre Grigoraş.

Un accident

Principalul constănţean s-a referit şi la suprafaţa de joc pe care se va disputa meciul de astăzi. „Terenurile sintetice nu ne priesc, nici cel de acum, nici cel de la Buzău, care a fost mult mai prost, dar am reuşit să câştigăm un punct. Asta e situaţia, sunt terenuri omologate. Am considerat acel meci cu Progresul Spartac un accident. La Buzău, am făcut una dintre cel mai bune partide, dar nu am reuşit să marcăm. Săptămâna aceasta nu prea am avut timp să ne pregătim pe teren sintetic, meciul jucându-se vineri. Acum ştim ce ne aşteaptă. Prima dată, cu Progresul Spartac, a fost mai greu, şi din pricina condiţiilor meteo (ploaie pe toată durata meciului, un teren alunecos şi n-am ştiut să ne adaptăm), dar au fost şi alţi factori. Acum suntem însă pregătiţi, ştim pe ce teren jucăm, cum este suprafaţa. Acum ne trebuie un alt rezultat“, a mai spus Grigoraş.

Celelalte meciuri din serie in etapa a 11-a

Astăzi, în afară de meciul FCSB 2 – SSC Farul, se mai joacă un meci în serie, Sportul Chiscani – Agricola Borcea. Restul partidelor au fost programate sâmbătă: Delta Dobrogea Tulcea – Axiopolis Cernavodă, Metalul Buzău – Progresul Spartac, Înainte Modelu – CSM Rm. Sărat, CSM Olteniţa – Victoria Traian şi Unirea Slobozia – FC Voluntari II. Toate confruntările încep la ora 14.00.

Sursa: ZIUA de Constanţa

Powered by themekiller.com