VIDEO cu declaratiile lui Petre Grigoras si Lamine Diakite

Derby-ul etapei a 7-a se va desfășura pe terenul ARCOM din Berceni, județul Ilfov, acolo unde nou-promovata AFC Progresul Spartac, lider al clasamentului la golaveraj, va primi vizita lui SSC Farul Constanța, ocupanta poziției secunde. Este un meci important pentru ambele formații, dar nu capital pentru promovare, în condițiile în care campionatul mai are destule etape în program.

La conferința de presă, premergătoare meciului au participat antrenorul principal, Petre Grigoraș și fundașul ivorian Lamine Diakite:

 

„Urmează jocuri extrem de importante pentru noi, iar primul va fi cel cu liderul la zi, Progresul. Sperăm să trecem și de acest hop, suntem pregătiți și încrezători că putem scoate un rezultat bun. Este o echipă care nu întâmplător a ajuns aici. Practică un fotbal de calitate, are jucători buni, chiar dacă nu sunt foarte cunoscuți la acest nivel. Mă bucur că vom juca pe un teren foarte bun, la baza de pregătire de la Berceni a celor de la Steaua, așa că nu ne rămâne decât să ne măsurăm forțele cu o contracandidată și să sperăm că vom termina învingători.

Nu mă îngrijorează faptul că ei au înscris foarte multe goluri, pentru că și noi am fi putut marca mai mult dacă eram mai atenți. Dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul, trebuie să abordăm partida cu multă seriozitate și să învingem. Aș vrea să menționez faptul că, dintre primele cinci clasate, noi avem cele mai proaste condiții și trebuie să ne bucurăm că suntem aici. Mă refer aici la teren de antrenament, la teren de joc, la întârzierea cu care am început pregătirea și la faptul că suntem neplătiți de la începutul campionatului.

Din fericire, datorită seriozității și ambiției de care au dat dovadă jucătorii, am ajuns să fim la egalitate de puncte cu prima clasată. Sper din tot sufletul ca totul să se rezolve cât mai repede la capitolul financiar și mulțumim din nou autorităților locale, pe această cale. Așteptăm și alți oameni potenți financiar să se alăture clubului nostru, pentru că suntem în continuare într-o situație foarte delicată. Se înșală cei care își închipuie că la Constanța curg lapte și miere. Încercăm să depășim însă toate obstacolele și să fim o nucă tare, pentru că totuși reprezentăm Constanța și lucrul acesta ne obligă într-un fel”, a declarat Petre Grigoraș, antrenor principal la SSC Farul.

Fundașul central Lamine Diakite este singurul jucător indisponibil din lotul Farului, după ce a primit cartonaș roșu în etapa trecută, pentru fault din postura de ultim apărător, astfel că are de ispășit doar o etapă. „Știu că vom întâlni o echipă foarte bună, care înscrie foarte multe goluri, dar este doar un meci. Antrenorul ne-a pregătit foarte bine și sperăm la un rezultat pozitiv. Nu cred că va conta foarte mult absența mea, sunt convins că echipa va juca la fel de bine ca în etapele precedente”, a declarat fotbalistul ivorian.

Sursa: Telegraf

Powered by themekiller.com